Німецький збройовий концерн веде "багатообіцяючі" переговори про будівництво танкового заводу в Україні

Німецький збройовий концерн Rheinmetall веде переговори щодо будівництва танкового заводу в Україні. Про це генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер сказав в інтерв'ю газеті Rheinische Post, яке вона опублікувала 4 березня, - повідомляє DW.

"Приблизно за 200 млн євро в Україні може бути побудований завод Rheinmetall, який випускав би до 400 (танків. - Ред.) Panther на рік. Переговори з українським урядом - багатообіцяючі, і я сподіваюся, що рішення буде прийнято в найближчі два місяці" , – зазначив Паппергер.

На його думку, для перемоги у війні Україні необхідно від 600 до 800 танків і для задоволення цієї потреби виробництво має бути налагоджене в оперативному порядку. Паппергер вважає, що захистити завод від російських атак за допомогою українських систем протиповітряної оборони буде "не важко".

"Навіть якщо Німеччина передасть (Києву - ред.) усі 300 танків Leopard 2 із запасів бундесверу, їх буде надто мало", - додав Армін Паппергер.

Співрозмовник видання визнав, що концерн працює "на повну силу".

"Ми вже ввели в дію понад 40 бойових машин піхоти Marder, до кінця року їх буде близько 100. З (замовлених - ред.) 50 Leopard 2A4 готові близько 30 танків. Крім того, є близько 100 Leopard 1 старої конструкції, з яких ми на сьогоднішній день можемо зробити придатними для експлуатації 88", - зазначив генеральний директор Rheinmetall.

Паппергер очікує, що війна в Україні триватиме, "імовірно, ще роки". Західні союзники посилають Києву достатньо зброї, щоб Україна могла захистити себе, "але в українців сьогодні немає достатньої кількості техніки, щоб повністю повернути свою територію", додав він.

Росія не має таких великих ресурсів, як Захід в цілому, вважає директор Rheinmetall. Водночас він не бачить, щоб сили "навколо Путіна" йшли на пом'якшення "агресивного курсу щодо України".

У повідомленні нагадується, що глава МЗС України Дмитро Кулеба 18 лютого провів зустріч із генеральним директором Rheinmetall для обговорення шляху збільшення виробництва озброєнь для Києва та його союзників. "Ми також обговорили великі проекти щодо зміцнення потенціалу України в галузі танків та бронетехніки, як у короткостроковій, так і в довгостроковій" перспективах, зазначив Кулеба. "Rheinmetall готовий до нарощування взаємодії", - додав міністр.

Двадцять бойових машин піхоти Marder будуть готові до відправки до України до кінця березня, заявив Армін Паппергер пізніше. Він також зазначив, що першу партію вироблених у Німеччині боєприпасів для зенітних самохідних установок Gepard доставлять в Україну до липня.

Статті

Донбас
14.04.2024
18:21

Нове видання обіцяє жителям "ДНР/ЛНР" новини про кішку, яка народила кошенят, і нефарбований паркан. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу були традиційно нудними. Численні близькі до місцевої влади Телеграм-канали слідом за офіційними джерелами масової пропаганди цитували політиків чужої країни і на честь 12 квітня тиражували нічим не підкріплені...
Країна
12.04.2024
15:51

Іпотечна програма "єОселя": шанс на житло, який не всім по кишені

Головна особливість програми – це можливість придбати житло в іпотеку під 3-7% терміном на 20 років з мінімальним внеском 20%. Подібних умов ще ніколи не було на іпотечному ринку України, тому не дивно, що програма користується популярністю.
Країна
12.04.2024
11:24

"Економічне бронювання" від мобілізації: "робота в білу" чи "податок на боягузтво"?

На одного воїна, який захищає Україну, має бути 8 осіб, які забезпечують економічно утримання цього воїна. Потрібно знаходити ті заходи та засоби, які можуть сприяти підняттю рівня економіки
Всі статті