Німецька компанія передала для ЗСУ мобільний польовий госпіталь

Компанія Rheinmetall передала для Збройних сил України причіпний мобільний польовий госпіталь. Про це повідомляє офіційний сайт компанії, - пише Громадське радіо.

Це — 32 ліжка терапії, вісім ліжок інтенсивної терапії, операційна з всіма засобами для стерилізації, рентген, томографічне обладнання, лабораторія, аптека, місце для відпочинку лікарського складу.

Крім цього, на кінець 2023 – початок 2024 року запланована передача двох «високомобільних медичних об’єктів підтримки».

Передача мобільного польового госпіталю відбулась після підписання контракту між компанією Rheinmetall та Міністерством оборони Німеччини у вересні 2022 року.

Крім виробництва, контракт передбачає навчання персоналу та підтримку обладнання у майбутньому. Вартість контракту оцінюють у 9 мільйонів євро.

Мобільний польовий госпіталь є незалежним об’єктом і має у своєму складі все необхідне обладнання, генератори, обладнання для виробництва лікарських засобів, власне водопостачання, туалети та інше. Госпіталь розроблений для швидкого розгортання та багаторазового використання інтегрованого обладнання.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті