Німеччина передасть Україні 88 танків Leopard 1 – ЗМІ

Уряд Німеччини схвалив постачання Україні 88 танків Leopard 1. Про це 3 лютого повідомляє газета Suddeutsche Zeitung.

"Німеччина схвалила плани німецького виробника зброї Rheinmetall продати Києву десятки старих Leopard після їх ремонту на загальну суму понад 100 мільйонів євро", - повідомляють журналісти.

Цей крок свідчить про зміну політики Берліна щодо танків для України. Йдеться про постачання 88 одиниць танків Leopard 1, проте проблемою тут може бути питання боєприпасів до цієї техніки.

Cкладнощі пов'язані з тим, що боєприпаси до старих танків Leopard 1 більше не виробляються, а калібри їх снарядів відрізняються від нових Leopard 2. Крім того, проблеми з боєприпасами також можуть виникнути в ході поставок зеніток Gepard.

Снаряди до цих зенітних установок проізводять у Швейцарії, яка досі відмовлялася схвалити реекспорт в Україну на тій підставі, що це порушило б її нейтралітет. Однак, деякі швейцарські законодавці наполягають на тому, щоб країна переглянула свою позицію.

Нагадаємо, раніше в Міноборони Німеччини заявили, що постачанню танків Leopard в Україну немає альтернативи.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті