Німеччина передала Україні новий пакет допомоги с танками Leopard, РЛС і розвіддронами

Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги, куди увійшли танки Leopard, всюдиходи Bandvagn, РЛС та розвідувальні безпілотники. Про це 14 листопада повідомляється на сайті уряду ФРН.

Так, до нового пакета допомоги увійшли: 10 танків Leopard 1 A5, 14 всюдиходів Bandvagn 206 (BV206), танк для розмінування WISENT 1, п'ять медичних всюдиходів Carrier Warthog.

Доставлено також ще три автомобілі прикордонної служби, чотири великотоннажних напівпричепи 8x8 HX81 та стільки ж напівпричепів, 16 вантажівок Zetros, три автотранспортних засоби (вантаживка, мікроавтобус, позашляховик) і 13 вантажівок MAN TGS.

Окрім цього, Україна отримала понад тисячу снарядів калібру 155 мм, півтора мільйона патронів до пістолетів, 10 безпілотників-розвідників VECTOR, 14 наземних оглядових РЛС GO12 і 10 тис. спеціальних окулярів.

Як повідомлялося, Німеччина вдвічі збільшить військову допомогу для України.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті