Німеччина готує пакет допомоги Україні на €100 млн з бомбами та вантажівками

Німечина незабаром надасть Збройним Силам України новий пакет військової допомоги на 100 млн євро. Про це повідомляє "Еспресо" з посиланням на Міноборони ФРН.

Як повідомляється, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус розповів, що генеральний інспектор Збройних сил ФНР генерал Карстен Броєр відвідав Україну минулого тижня і зустрівся з Головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковником Олександром Сирським.

Він пообіцяв своєму українському колезі короткострокову військову підтримку в розмірі понад 100 млн євро.

"Загалом, ми дуже близькі до того, що відбувається в Україні і що потрібно Україні", — заявив Борис Пісторіус, назвавши зв’язок Карстена Броєра із Олександром Сирським дуже важливим контактом.

Відтак до анонсованої допомоги увійдуть:

  • Протимінні машини із захистом від засідок (MRV);
  • Бомби для озброєння малих безпілотників;
  • 77 вантажних автомобілів MULTI 1A1;
  • Медичне обладнання;
  • Комплекти запасних частин для різних систем озброєння.

Крім того, у заяві зазначено, що Німеччина до літа збільшить потужності, необхідні для ремонту української військової техніки.

Нагадаємо, напередодні міністр оборони ФРН Борис Пісторіус заявив, що Німеччина має намір збільшити постачання артилерійських снарядів Україні у 3-4 рази. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті