"Неприємний сюрприз". Російські пенсії в "ДНР" платитимуть лише тим, хто має паспорт РФ з відміткою про реєстрацію

Російські пенсії в "ДНР" платитимуть лише тим, хто має паспорт РФ з позначкою про реєстрацію на окупованій території. Про це йдеться у роз'ясненні так званого "республіканського пенсійного фонду".

Ситуацію прокоментувала самозваний "депутат народної ради" Анастасія Селіванова.

"На багатьох пенсіонерів чекав неприємний сюрприз", - написала вона у себе в Телеграм і підтвердила, що "якщо пенсіонер - громадянин Росії, він зможе подати документи на отримання або перерахунок пенсії за російськими стандартами тільки якщо у нього є відмітка про реєстрацію в паспорті РФ" .

"Не можна пред'явити паспорт ДНР, паспорт України або адресну довідку ДНР", - чітко окреслила "депутат" серйозну проблему.

Вона нагадала, що паспорти РФ із позначкою про реєстрацію в "ДНР" стали видавати лише після 30 вересня, до цієї дати було видано 470 тисяч російських паспортів без відмітки про реєстрацію.

"Зараз на території ДНР є лише кілька пунктів, де можна поставити відмітку про реєстрацію до паспорта РФ. Щоб взяти талон, люди ночують під Міграційною службою", - розповіла товариш Селіванова.

При цьому вона не озвучила ще одну проблему – значна частина пенсіонерів, які мешкають на окупованій частині Донецької області, зовсім не мають паспортів країни-агресора.

Таким чином, право на перерахунок пенсій за російськими стандартами позбавлені десятки тисяч людей похилого віку. Згідно з роз'ясненням фейкового "пенсійного фонду ДНР", "громадяни, які не мають права на перерахунок у зв'язку з відсутністю російського паспорта… будуть забезпечені пенсійними виплатами у розмірі, раніше встановленому відповідно до законодавства ДНР", тобто лише 10 тисяч російських рублів.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті