"Не можна перетворювати Європу на супермаркет": Зеленський про заборону "шенгена" для росіян

У Європі має бути гарантія, що російські вбивці та посібники державного терору не користуватимуться "шенгеном". Про це заявив Президент України Володимир Зеленський 12 серпня у відеозверненні.

«Після усього, що окупанти наробили в Україні, може бути лише одне ставлення до росії – як до держави-терориста. І, до речі, саме з цього погляду варто визначатися зі ставленням до громадян росії. Я дякую Чехії, державам Балтії та іншим європейським країнам, які винесли на офіційний рівень дискусії у Євросоюзі питання про візи для громадян держави-терориста", - сказав Президент.

За його словами, є люди у росії, яких переслідують, яких можуть вбити, і тому вони можуть отримати допомогу цивілізованого світу.

Але візи росіян не мають стосуватися туризму, розваг і бізнес-справ.

"Має бути гарантія, що російські вбивці та посібники державного терору не користуватимуться "шенгеном". Не можна руйнувати саму ідею Європи, наші спільні європейські цінності, тобто не можна перетворювати Європу на супермаркет, у якому неважливо, хто заходить - головне, щоб людина просто розрахувалася за товари", - зазначив Зеленський.

"Візові обмеження для громадян російської федерації справедливі, й всі захисники європейських цінностей мають на них наполягати", - підкреслив Президент.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті