"Не указ". ПВК "Вагнер" не підписуватиме контракти з Міноборони РФ - Пригожин

ПВК "Вагнер" не підписуватиме контракти з Міноборони РФ, як цього вимагає новий наказ міністра оборони Сергія Шойгу. Про це заявив власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин.

"Ті накази та укази, які формує Шойгу, вони поширюються на співробітників Міністерства оборони та на військовослужбовців. ПВК "Вагнер" не підписуватиме жодних контрактів із Шойгу. ПВК "Вагнер" органічно вбудована в загальну систему, ПВК "Вагнер" узгоджує свої дії з генералами праворуч, ліворуч, з командирами підрозділів, має глибокий досвід і є високоефективною структурою. На жаль, такої ефективності більшість військових частин не має і саме через те, що Шойгу не може нормально управляти військовими формуваннями", - заявив він.

"Тому те, що він напише укази чи накази, це поширюється виключно на Міністерство оборони і на тих, хто перебуває в рамках Міністерства оборони. Те, що може статися після цього наказу – нам не даватимуть озброєння та боєприпаси – розберемося, як кажуть, коли грім гряне, прибіжуть та принесуть озброєння та боєприпаси з проханням "допоможіть", - додав Пригожин.

На запитання кому підпорядковується ПВК "Вагнер" і сам Пригожин, він відповів, що верховному головнокомандувачу РФ.

"Що стосується підпорядкування, безумовно, ПВК "Вагнер" абсолютно повністю підпорядковується інтересам РФ і верховному головнокомандувачу. На території, згідно з розпорядженнями Герасимова та Шойгу, ПВК "Вагнер" узгоджує всі свої дії та виконує завдання, поставлені генералом армії Суровікіним. А оскільки Суровікін розумний, грамотний та досвідчений полководець, то завдання, які ПВК "Вагнер" розробляла разом із Суровікіним та виконувала за його дорученням, вони показали високий рівень ефективності та успіх", - зазначив він.

Як повідомлялося раніше, міністр оборони Росії Сергій Шойгу підписав наказ, згідно з яким усі "добровольчі формування" мають укласти контракти з МО.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті