НАЗК внесло німецьку компанію Knauf до переліку міжнародних спонсорів війни

Найбільшого німецького інвестора у будівельній галузі росії Knauf внесено до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомляє прес-служба НАЗК 23 листопада.

"Лише за 2022 рік один з найбільших у світі виробників будматеріалів Knauf сплатив до бюджету держави-терориста рф близько 117 млн дол. США. Крім того, німецька компанія активно сприяє мобілізації в росії, відправляючи своїх співробітників на війну проти України. Це стало підставою для внесення Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК) компанії Knauf до переліку міжнародних спонсорів війни", - зазначається у повідомленні.

У НАЗК повідомили, що після повномасштабного вторгнення росії в Україну компанія офіційно дала зрозуміти, що не бачить причин залишати ринок агресора.

За інформацією прес-служби НАЗК, німецькі ЗМІ акцентували увагу на тому, що компанія Knauf підтримує мобілізацію своїх співробітників до лав збройних сил рф.

"Йшлося про те, що російські керівники заводу Knauf у підмосковному Красногорську погоджували з владою списки тих, хто дуже потрібен на виробництві, а кого можна відправити на війну. Частину тих, хто одержав повістку, начебто, навіть вивозили до військкоматів у фірмовому мікроавтобусі компанії"

Також у лютому 2023 року Knauf взяла участь у виставковому заході YugBuild у Краснодарі, де представила інноваційні будматеріали російського виробництва.

"Отже, фахівці з Knauf продовжують будувати міста країні-агресору. Це особливо цинічно контрастує з тисячами зруйнованих житлових будинків в Україні армією агресора, що фінансується в тому числі за рахунок податків Knauf", - наголосили у НАЗК.

Як повідомлялось раніше, НАЗК вніс до переліку міжнародних спонсорів війни данську компанію - її продукція йшла на ремонт кораблів ВМФ РФ.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті