НАЗК ініціювало службове розслідування щодо чиновника Міноборони

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков 23 січня вніс припис міністру оборони Олексію Резнікову про проведення службового розслідування щодо керівника департаменту держзакупівель, -  повідомила пресслужба НАЗК 24 січня.

Таким чином агентство має намір з’ясувати обставини надання йому недостовірної інформації про аудиторський звіт, а також порушення термінів відповіді.

"Це дасть змогу притягнути керівника Департаменту до дисциплінарної відповідальності в рамках військового статуту, оскільки він є військовослужбовцем", - ідеться у повідомленні.

Крім того, 16 січня НАЗК склало адміністративний протокол про правопорушення, пов’язане з корупцією, щодо керівника департаменту держзакупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони Богдана Хмельницького.

"У межах перевірки наявності корупційних ризиків Міністерства оборони, яка тривала до кінця грудня, НАЗК звернулося з вимогою надати копію аудиторського звіту Департаменту внутрішнього аудиту міністерства. Завдяки аналізу таких звітів Агентство може встановити, наскільки ефективно певна установа вживає заходів для мінімізації корупційних ризиків у своїй діяльності", - пишуть у НАЗК.

Зазначається, що у відповідь на вимогу НАЗК Богдан Хмельницький надіслав листа, у якому заявив, що такого звіту немає і надати його він не може. Пізніше стало відомо, що цей посадовець під підпис ознайомився із цим звітом задовго до того, як написав НАЗК про те, що звіту немає і він не може його надати.

Крім того, чиновник порушив термін відповіді, зазначений законом у ч. 8 ст. 12 Закону «Про запобігання корупції».

16 січня, одночасно зі скеруванням адмінпротоколу до Солом’янського суду Києва, НАЗК також звернулося до Міністерства оборони з пропозицією усунути Богдана Хмельницького від виконання обов’язків заступника директора департаменту на період розгляду цієї справи в суді. Копію протоколу посадовцю вручено особисто під підпис.

Як повідомлялося, заступник міністра оборони України Олексія Резнікова В'ячеслав Шаповалов написав заяву про відставку зі своєї посади. Раніше Олексій Резніков прокоментував скандал із поставками їжі для ЗСУ

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті