Наводила російські “Смерчі” на Краматорськ: СБУ затримала коригувальницю ФСБ

Кіберфахівці Служби безпеки викрили ще одну інформаторку ФСБ, яка коригувала ракетні атаки рф на прифронтові території Донеччини. Про це повідомляє канал СБУ у Телеграм 12 жовтня.

“Для наведення російських засобів ураження вона збирала інформацію про дислокацію та маршрути переміщення Сил оборони в районі Краматорська”, - зазначається у повідомленні.

За інформацією СБУ, зловмисниця намагалась виявити локації засобів радіоелектронної боротьби та системи протиповітряної оборони ЗСУ.

Також інформаторка приховано фіксувала наслідки прильотів та готувала відповідний “звіт” для окупантів для підготовки повторних ударів по Краматорську, у тому числі із застосуванням РСЗВ типу “Смерч”.

За даними слідства, коригувальницею виявилась місцева жителька, яку агресор дистанційно залучив до співпраці через її брата – бойовика окупаційних угруповань РФ на сході України.

“Зловмисниці обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Їй загрожує до 15 років тюрми”, - додали в СБУ.

Як повідомлялось раніше, СБУ встановили особи двох братів, які навели російську ракету на поминки у селі Гроза.

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті