Нацполіція затримала посадовців військкоматів у Волинській, Дніпропетровській та Чернівецькій областях

Нацполіція затримала посадовців військкоматів у Волинській, Дніпропетровській та Чернівецькій областях через організацію корупційних схем для ухилення від призову.. Про це повідомив Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

За даними поліціянтів, суми хабарів, які отримували фігуранти, коливалися від 9 тисяч гривень до 1,5 тисячі доларів (понад 55 тисяч гривень).

Так, на Волині заступник начальника одного із районних військкоматів вимагав у призовника тисячу доларів. Його затримали під час отримання частини коштів — 25 тисяч гривень.

У Дніпропетровській області затримали посадовця одного з районних військкоматів. Він отримав тисячу доларів та 12 тисяч гривень за те, що пообіцяв «відтягнути час» призову на максимально можливий термін.

У Чернівецькій області правоохоронці викрили двох військових одного з обласних мобілізаційних відділень на систематичному вимаганні хабарів за підготовку фіктивних документів для військовозобовʼязаних про непридатність до військової служби. Затримали фігуранта під час чергового траншу хабаря у 9 тисяч гривень. У Нацполіції зазначають, що лише минулого місяця затримали одного з командирів цього ж військкомату на хабарі у 3 тисяч доларів за зняття« ухилянта» з військового обліку за станом здоровʼя.

Усім затриманим повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає позбавленням волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Підозрюваним вже обрали запобіжні заходи:

  • працівнику військкомату з Дніпропетровщини — тримання під вартою з правом внесення 215 тисяч гривень застави;
  • з Волині — нічний домашній арешт;
  • буковинським фігурантам — тримання під вартою із правом внесення застави у понад 536 тисяч гривень кожному.

Нагадаємо, ДБР у процесі перевірки українських військкоматів вже підозрює 21 посадову особу. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті