"Нас дурили". Пєсков назвав Мінські угоди грою в наперстки

Мінські угоди були грою в наперстки, оскільки країни Заходу начебто обманювали росію. Про це сказав прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков у програмі "Москва. Кремль. Путін", - повідомляють росЗМІ.

За його словами, таке ставлення до договору посилило ситуацію та наблизило "спеціальну військову операцію".

"Так, із Мінськими угодами — це була гра з нами в наперстки, нас дурили. І це посилило ситуацію, це спонукало багато в чому київський режим, розв'язало їм руки на те, щоб влаштовувати у себе в країні бійню росіян, і це наблизило спеціальну військову операцію", - сказав він.

РосЗМІ зазначають, що так Пєсков прокоментував заяву колишнього президента Франції Франсуа Олланда про те, що метою Мінських угод була підготовка української армії до воєнного конфлікту.

Як повідомлялося раніше, РФ не виконувала головних положень протоколу, підписаного 5 вересня 2014 року в Мінську. Зокрема, Мінський протокол передбачав негайне двостороннє припинення застосування зброї, постійно діючий моніторинг на українсько-російському державному кордоні та верифікацію з боку ОБСЄ зі створенням зони безпеки у прикордонних районах України та РФ, виведення незаконних збройних формувань, військової техніки, а також бойовиків та найманців із території України.

Натомість Росія на постійній основі підтримувала окупаційну владу Донбасу зброєю, боєприпасами, бойовою технікою та особовим складом. Росія також категорично виступала проти моніторингу неконтрольованої Україною ділянки державного кордону, через яку на окупований Донбас регулярно заходять колони військової техніки і через яку з ОРДЛО вивозилося українське вугілля, продукція українських металургійних заводів тощо.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті