Київ пережив чергову масову атаку рашистських безпілотників: є жертви і руйнування

Сили протиповітряної оборони збили над Києвом понад 20 цілей під час ворожої атаки безпілотників на столицю в ніч на 30 травня, однак внаслідок падіння уламків у різних районах міста є руйнування, пожежі, а також постраждалі та жертви. Про це повідомляє КМДА.

Вибухи лунали у Подільському, Голосіївському, Святошинському, Дніпровському, Дарницькому та Печерському районах. Ближче до 5-ї години ранку відомо, що внаслідок падіння уламків на багатоповерхівку загинула людина.

«У Голосіївському районі, де внаслідок падіння уламків, сталася пожежа в багатоповерхівці,  рятувальники наразі евакуювали з будинку 20 осіб. Одна людина загинула. Одну літню жінку госпіталізують медики. Двом постраждалим надали допомогу на місці», - повідомив мер Віталій Кличко.

Він також додав, що загалом в Голосіївському районі госпіталізували чотирьох постраждалих. Трьом медики надали допомогу на місці.

В КМДА зазначають, що за інформацією, яка нині уточнюється, внаслідок падіння уламків є жертви та руйнування в різних районах Києва.

В Голосіївському районі через падіння уламків на багатоповерховий житловий будинок виникло займання на останніх двох поверхах. Ймовірно, зруйновані перекриття між поверхами, ведуться пошукові роботи щодо людей під можливими завалами.

У Подільському районі зафіксували загоряння у житловому будинку. Інформації про постраждалих наразі не надходило. Також пролунали вибухи у Святошинському районі.

В Дарницькому районі Києва уламки ворожого безпілотника потрощили автівки киян.

В Дніпровському районі палаючі уламки впали на зелену зону. В Подільському – на нежитлову забудову. В Святошинському районі уламки впали на територію одного з підприємств.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті