"Начальницю управління пенсійного фонду" Козьменко з окупованого Сватового на Луганщині засуджено до 8 років ув’язнення

Очільниця окупаційного "управління пенсійного фонду" зі Сватового на Луганщині Наталія Козьменко отримала 8 років ув’язнення, початок відбування покарання обчислюватиметься з моменту її затримання. Відповідне рішення Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області опубліковане у Єдиному державному реєстрі судових рішень 6 червня.

"Визнати винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 КК України, та призначити їй покарання за ч. 5 ст. 111-1 КК України у виді позбавлення волі на строк 8 (вісім) років з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, пов’язаних з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій на строк 10 (десять) років та з конфіскацією всього майна, яке є її особистою власністю, – йдеться в рішенні суду. – Початок строку відбування основного покарання обраховувати з моменту приведення вироку до виконання, тобто з дня її фактичного затримання".

Як пишуть у Телеграм-каналі "Старобільськ life", засудженою є 43-річна Наталія Козьменко зі Сватового, яка при окупантах посіла посаду так званої "начальниці Сватівського районного управління Пенсійного фонду".

Зазначається, що до війни колаборантка працювала головною бухгалтеркою в КП "Фонд індивідуального будівництва на селі" з розташуванням у місті Сватове.

Раніше повідомлялось, що СБУ викрила колишніх співробітників ДСНС, які працюють на ворога на "керівних посадах" на Луганщині.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті