Начальник Старобільськой РВА пояснив, для чого релокована адміністрація закуповує авто й пальне, поки район перебуває в окупації

Голова Старобільськой РВА Володимир Череватий пояснив, для чого очолювана ним адміністрація закуповує авто й пальне в той час, коли район перебуває в окупації, а адміністрація фізично працює в підконтрольному Україні регіоні. Про це Череватий розповів в інтерв'ю "ОстроВу", опублікованому 15 листопада, відповідаючи на претензії деяких ЗМІ та пабліків щодо купівлі автомобілів, пального та інших матеріальних цінностей Старобільською РВА та інщими військовими адміністраціями Луганщини. 

"Претензії щодо факту купівлі автомобілів чи пального… Пояснюю: ми, представники адміністрації, маємо зайти в деокупований регіон одразу ж після того, як нам дозволять це українські військові. А деокупація може статись будь-коли, вона може бути несподіваною, - сказав Череватий. - І без заздалегідь підготовленого транспорту та пального – як ми зможемо швидко зреагувати та відправити туди робочу групу? Яким чином завеземо усе необхідне? Очевидно, що матеріальний резерв має бути накопиченим, щоб ми могли реагувати на зміни оперативно та використовувати його на користь наших громадян".

Що стосується конкретних сум, очільник РВА пояснив, що адміністрацією за останній рік проведені заходи з накопичення предметних цінностей для місцевого матеріального резерву на загальну суму 1 мільйон 698 тисяч 500 гривень, причому з них 1 мільйон 637 тисяч гривень – це благодійна допомога. 

"Ми й зараз продовжуємо перемовини з донорами щодо поповнення матеріального резерву з інших джерел, не заборонених законом", - сказав Череватий (донори, з якими співпрацює РВА, представлені на інфографіці - "ОстроВ").

Раніше повідомлялось, що для роботи у Старобільському районі Луганщини після його деокупації повністю готові 8 Пунктів незламності.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті