На будівлі МВС у Празі вивісили зображення путіна у мішку для трупів (ФОТО)

На фасаді штаб-квартири Міністерства внутрішніх справ Чеської Республіки в Празі вивішено чеський та український державні прапори, а між ними – зображення російського диктатора путіна, «упакованого» в мішок для транспортування мертвих тіл. Про це повідомляє "Чеське радіо".

За словами глави МВС Віта Ракушана, який опублікував фото у Twitter, ця інсталяція закликає людей усвідомити, хто наш друг, а хто посів позицію ворога. У створенні інсталяції на приміщенні Міністерства внутрішніх справ взяло участь товариство «Декомунізація».

«Усім нам я хотів би побажати, щоб у цей важкий час ми зберігали відвагу і стійкість, як і засновники Чехословаччини 1918-го, – заявив у Twitter з приводу інсталяції міністр Ракушан у день святкування 104-ї річниці заснування Чехословаччини. – Незалежність і свобода, яку ми тоді здобули, перетворилася для нас на природний стан, але ця ера закінчилася. І зараз, опинившись віч-на-віч з агресором, доведеться знову довести, що ми під чеським прапором будемо з гордістю захищати свободу і боротися за незалежність».

У повідомленні наголошується, що Чеська Республіка з першого дня повномасштабного вторгнення російських військ на українську територію надає гуманітарну та військову допомогу, що бореться за свою свободу. Експорт військового матеріалу з Чехії в Україну, як раніше повідомила чеська міністр оборони Яна Чорнохова, 2022-го вже обчислюється 47 млрд крон (1,9 млрд євро), безпосередньо з держбюджету Чехії українській стороні було надано допомогу на суму 4,2 млрд крон (169,7 млн. євро).

З кінця лютого Чехія на своїй території видала візи тимчасового захисту більш ніж 450 тисячам українських біженців, які отримують у країні медичне обслуговування, соціальну допомогу, а також можуть безперешкодно влаштовуватись на роботу, а також навчатися у чеських навчальних закладах.

Два тижні тому Мінфін Чехії також повідомив, що до кінця вересня чеська держава безпосередньо на підтримку українських біженців виділила 13,9 млрд. крон (562 млн. євро), а муніципалітети до кінця липня інвестували ще 3 млрд. крон (121 млн. євро).

Як повідомлялося, у Чехії постамент радянського пам'ятника перетворили на "пральну машину".

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті