На Запорізькому напрямку прикордонники приземлили два ворожі FPV-дрони

На Запорізькому напрямку бійці Державної прикордонної служби України за допомогою антидронової рушниці знешкодили два ворожі FPV-дрони, що атакували їхні позиції. Про це повідомила ДПСУ.

"Дві смертоносні «пташки», які атакували позиції українських захисників, приземлили охоронці кордону на Запорізькому напрямку.«Непроханих» прикордонники виявили за специфічним звучанням. Перший FPV-дрон, потрапивши у перехресне хвильове поле рушниці, втратив швидкість, висоту та здетонував при посадці. Лише окремі його деталі свідчать про ворожу атаку", - йдеться у повідомленні.

Другий дрон зі снарядом на борту, відчувши на собі дію антидронової рушниці, втратив керування та розлетівся в різні сторони, а сам БПЛА приземлився практично неушкодженим.

Завдяки пильності та професійності захисників смертельну загрозу вдалося відвернути. А після незначного обслуговування, ворожий дрон-вбивця служитиме на боці добра.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті