На півдні ворог намагається переформатувати свої підрозділи, облаштовує рубежі оборони – ОК "Південь"

На півдні рашисти облаштовують рубежі оборони, намагаються переформатувати свої підрозділи, сформувати потужніші підрозділи. Про це повідомила керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону 7 грудня.

"На півдні ворог поки що облаштовує собі рубежі оборони, усвідомлюючи, що йому їх потрібно буде декілька, – сказала Гуменюк. – Тому що вони побачили нашу тактику дій і на харківському напрямку свого часу, і в Херсонській області під час звільнення правого берега. І розуміють, що Дніпро – це наша річка, і не може нас зупинити, хіба трохи стримує на деякий час".

Вона підкреслила, що є складнощі, зокрема й погодні, проте українські сили розуміють, які з них можна використати собі на користь.

Гуменюк також повідомила, що окупанти намагаються переформатувати підрозділи.

"Особистий склад, який у них є на південному напрямку – вони намагаються сформувати потужніші підрозділи і відправити їх, справді, на стратегічні для себе напрямки, там, де їм особливо гаряче, – зазначила вона. – Але їх достатньо для того, щоб розподілити сили, і частково залишити і на півдні. Так, вони намагаються підтягувати і мобілізованих, які за певний проміжок часу – за цей місяць – пройшли деякі етапи підготовки. Вони усвідомили, що просто не підготовлених кидати – це дуже ризикований крок ".

Раніше повідомлялось, що рашисти вивели на бойове чергування у Чорне море ракетоносій.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті