На майно екс-міністра освіти Табачника та його матері накладено арешт - Генпрокуратура

Вінницький обласний суд ухвалив рішення про накладання арешту на кошти громадянина України, який був міністром освіти і науки у 2010-2014 роках. Також арештовано майно його матері. Про це повідомляє прес-служба Офісу Генерального прокурора України.

Хоч Генпрокуратура і не називає імені екс-міністра, очевидно, що йдеться про Дмитра Табачника.

Рішенням Вінницького міського суду арештовано сім земельних ділянок, розташованих в смт Козин Київської області, а також 144 тис дол США. Землі належать матері ексурядовця, арештовані кошти знаходилися на банківському рахунку самого підозрюваного.

"За даними слідства, колишній державний діяч організовував та координував діяльність керівників російських окупаційних адміністрацій Херсонської та Запорізької областей у сфері охорони здоров’я, освіти, підготовки до проведення референдумів. Він діяв від імені представників вищих органів влади РФ, в тому числі російської федеральної служби безпеки. Слідством встановлені контакти підозрюваного із заступником міністра охорони здоров’я РФ, заступником голови уряду РФ, представником департаменту оперативної інформації ФСБ РФ.  Він доповідав їм про виконання завдань та передавав документи", - розповіли у Генпрокуратурі.

Як повідомлялося раніше, Дмитру Табачнику було повідомлено про підозру у державній зраді. 

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті