На тимчасово окупованій території Запорізької області росіяни почали частіше змінювати "керівників" - Федоров

На тимчасово окупованій території Запорізької області загарбники почали частіше змінювати керівників. Одні - критикують свою ж владу, інші - крадуть гроші. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"На тимчасово окупованій території Запорізької області є населені пункти, де за останні півтора року було змінено 5 керівників. Що цікаво: останніх керівників вони привозять з континентальної РФ. Наприклад, селище Веселе. Вони привезли колишнього росгвардійця, якого поставили очолювати селище. Він через місяць вийшов з критикою, що не може в такій бюрократії більше існувати. Сам розкритикував свою ж владу і його зняли. Гауляйтерша Уманець, яка керувала Кирилівською селищної радою, сьогодні сидить в полоні і її не випускають за розкрадання коштів РФ", - сказав Федоров.

За його словами, сьогодні дефіцит є навіть за ворожими даними. Мова про тисячі освітян і тисячі співробітників медичних закладів. 

"Освітнього процесу на окупованій території немає. В Мелітополі була 21 школа. Сьогодні працює менше 10, бо наші вчителі не погодились працювати і наші діти не погодились ходити у пропагандистські школи. Вони (загарбники - ред.) пропонують дітям плести сітки для росвійськових або малювати малюнки, або вивчати історію за підручниками, які завезла РФ", - розповів мер.

Щодо медицини, то за словами Федорова, ворог змушує оформлювати людей на окупованих територіях страховку, яка діє на території Криму або континентальної росії. Всі медичні заклади переповнені, але вони не можуть надати допомогу, бо медперсонал виїхав, а медикаменти не завезли. 

Раніше повідомлялось, що на тимчасово окупованій території Запорізької області ворог проводить мобілізацію та змушує підписати контракт з росармією.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті