На цвинтарі ПВК "Вагнер" у Краснодарському краї кількість поховань зросла в сім разів за два місяці

На цвинтарі ПВК "Вагнер" у Краснодарському краї кількість поховань зросла в сім разів за два місяціЧисло поховань на цвинтарі у станиці Бакинська Краснодарського краю, на якому ховають бійців «ЧВК Вагнера», зросло у сім разів за останні два місяці. Про це свідчать супутникові знімки, опубліковані The New York Times, пише телеграм-канал "Агентство.Новости".

Зокрема супутникове зображення, зроблене 24 січня, показує близько 170 поховань на цвинтарі. На зробленому 24 листопада знімку могил було у сім разів менше, пише NYT.

Про існування цвинтаря неподалік полігону «ЧВК Вагнера» в Молькіно вперше у грудні повідомив активіст і колишній офіцер ВПС Віталій Вотановський, згодом Євген Пригожин підтвердив, що ділянка використовується для поховання бійців ПВК. Вотановський каже, що йому про цвинтар у Бакинській розповіли місцеві жителі, і додає, що там ховають незатребувані тіла. За словами активіста, місцеві жителі стверджують, що багато бійців, швидше за все, були кремовані.

У відео, на якому Євген Пригожин вербує ув'язнених у колонії, засновник «ЧВК Вагнера» обіцяє подбати про тіла загиблих і говорить про можливість поховання «біля каплиці “ЧВК Вагнера”».

NYT також проаналізувала відео візиту Пригожина в розташовану за кілька кілометрів від цвинтаря каплицю ПВК. На кадрах журналісти визначили ряди зі стінами, типовими для поховання кремованих останків. Загалом газета нарахувала 21 низку поховань із 42 відділеннями у кожному, що свідчить про сотні похованих у каплиці.

Наприкінці грудня представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі оцінив ¦угруповання «ЧВК Вагнера» у 50 тисяч осіб, 40 тисяч із яких — ув'язнені. Пізніше у Білому домі повідомили, що понад 4 тисячі відправлених в Україну бійців «ЧВК Вагнера» було вбито, 10 тисяч поранено.

Статті

Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Всі статті