На території Білорусі перебувають понад 4 тисячи російських військових - Держприкордонслужба

На території Білорусі наразі перебувають понад 4 тис. військовослужбовців РФ, ситуація на кордоні залишається повністю контрольованою. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону 30 березня. 

"За нашою інформацією, трохи більше ніж 4 тис. російських військових нині перебувають на території Білорусі, вони здебільшого задіяні в підготовці, яка триває на полігонах. Раніше їх кількість була значно більшою, але відбувається ротація. Після проходження підготовки РФ виводить їх назад на свою територію, щоб потім посилити свої сили на сході України", - сказав Демченко. 

Спікер наголосив, що створення ударного угруповання, готового здійснити вторгнення з території Білорусі, не спостерігається.

За його словами, на кордоні з Білоруссю також не зафіксовано провокацій і нестандартних ситуацій, зокрема роботи ДРГ. Окрім того, як зазначили у відомстві, кордон зміцнюють, щоб Сили оборони України могли відбити будь-яку можливу атаку.

Як повідомлялося, Україна замінує кордон із РФ та Білоруссю на ширину 2 км

Статті

Світ
19.03.2024
05:50

«Поки ми не переможемо остаточно, встановлювати таку зону було б передчасно». Російські ЗМІ про Україну

Яке ж це приголомшливе почуття, коли тобі не соромно за свою країну. Не тому, що твоя Батьківщина завжди і в усьому найкраща. Зовсім не в усьому і далеко не завжди. А тому що після нищівної поразки в холодній війні Росія відмовилася прийняти...
Донбас
17.03.2024
19:51

Вибори в "ДНР": "спостерігачі" з автоматами, танці донецького "мера" і "геополітик" з Італії. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу щосили намагалися продемонструвати, що вибори президента чужої країни на анексованих територіях України відбуваються законно, прозоро і чесно. При цьому часто ліва рука не знала, що робить права. Іншими...
Країна
16.03.2024
14:16

Виплати переселенцям: хто залишиться без допомоги

З 1 березня в Україні змінився підхід до надання державних виплат внутрішньо переміщеним особам. В результаті – щомісячну допомогу втратили близько мільйона українців.
Всі статті