На території Білорусі перебувають понад 4 тисячи російських військових - Держприкордонслужба

На території Білорусі наразі перебувають понад 4 тис. військовослужбовців РФ, ситуація на кордоні залишається повністю контрольованою. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону 30 березня. 

"За нашою інформацією, трохи більше ніж 4 тис. російських військових нині перебувають на території Білорусі, вони здебільшого задіяні в підготовці, яка триває на полігонах. Раніше їх кількість була значно більшою, але відбувається ротація. Після проходження підготовки РФ виводить їх назад на свою територію, щоб потім посилити свої сили на сході України", - сказав Демченко. 

Спікер наголосив, що створення ударного угруповання, готового здійснити вторгнення з території Білорусі, не спостерігається.

За його словами, на кордоні з Білоруссю також не зафіксовано провокацій і нестандартних ситуацій, зокрема роботи ДРГ. Окрім того, як зазначили у відомстві, кордон зміцнюють, щоб Сили оборони України могли відбити будь-яку можливу атаку.

Як повідомлялося, Україна замінує кордон із РФ та Білоруссю на ширину 2 км

Статті

Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Луганськ
20.04.2024
19:37

«Ця війна не схожа на жодну іншу»: Україна продовжує напрацьовувати досвід психологічної підтримки поранених і тих, хто повернувся з полону

«Правду кажучи, мені не хочеться знов про все це згадувати… Так, я визнаю, що потребую допомоги психолога. Але зараз мені її не надають»
Всі статті