На станції "Академік Вернадський" з'явилися перші пінгвінята: найближчим часом очікується бебі-бум

Неподалік станції «Академік Вернадський» з'явилися перші пташенята субантарктичних пінгвінів цього року. Про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

«Вони зараз у сіренькому пушку, дуже смішні й незграбні, ховаються під батьків, але активно звідти пищать. Нині із перших відкладених на початку листопада 11 яєць народилося 8 малюків. Є родини, в яких вилупилося вже по два пінгвіняти, а є такі, де одне дитинча ще очікує на появу брата чи сестри», – повідомляють полярники.

Первістків виявив біолог 28-ї УАЕ Сергій Глотов, пожартувавши, що «Ноосфера», немов лелека, «принесла» полярникам поповнення.

Криголам прибув до станції «Академік Вернадський» 11 грудня.

«Найближчі кілька місяців на нашому острові очікується справжній бебі-бум. Адже нині тут гніздує рекордна кількість субантарктичних пінгвінів – понад 5,3 тисяч. Біолог 28-ї УАЕ Вадим Ткаченко нарахував у їхніх гніздах 4,8 тисяч яєць», – розповідають на станції «Академік Вернадський».

Ці птахи висиджують яйця та пташенят по черзі. Доки один з партнерів залишається на гнізді, інший вирушає в океан полювати на криля, а через кілька днів вони змінюються. Під повною опікою батьків малюки перебувають близько місяця. Потім починають линяти, об'єднуватися в ясла та активно вивчати навколишній світ. Після закінчення линьки вони вчаться плавати в океані й самостійно добувати собі їжу. До того їх годують батьки наловленим крилем.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті