На російського олігарха Дерипаску через спроби обійти санкції в США порушили кримінальну справу

Російський олігарх Олег Дерипаска став об'єктом розслідування американських правоохоронних органів через порушення санкційного законодавства. Про це повідомляє агентство Reuters.

Згідно з матеріалами справи, Дерипаска порушив санкції, використовуючи фінансову систему США для утримання трьох розкішних об’єктів нерухомості та найнявши жінку для придбання каліфорнійської музичної студії від його імені.

Прокуратура заявила, що Дерипаска також порушив санкції, намагаючись змусити свою дівчину виїхати до Сполучених Штатів з росії, щоб народити його дітей.

"У зв’язку з несправедливим і неспровокованим вторгненням росії в Україну я пообіцяв американському народу, що Міністерство юстиції працюватиме над тим, щоб притягнути до відповідальності тих, хто порушує наші закони та загрожує нашій національній безпеці", – заявив генеральний прокурор США Меррік Гарленд.

Як повідомлялося раніше, Євросоюз ввів санкції щодо Дерипаски та інших російських олігархів ще на початку квітня. В США Дерипаска знаходиться під санкціями з 2018 року за ймовірне втручання у президентські вибори в країні. 

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті