На рік $500 мільйонів. У путіна збільшили фінансування внутрішньої пропаганди

РФ у 2023 році спрямувала близько 58 млрд рублів або $500 млн на фінансування внутрішньої пропаганди, спрямованої, зокрема, на виправдання агресії проти України та здійснення впливу на військовослужбовців. Про це повідомляє у Телеграм Головне управління розвідки при Міністерстві оборони України (ГУР МОУ).

"ГУР МО України інформує - упродовж 2023 року держава-агресор росія витратила 58 мільярдів рублів або близько пів мільярда доларів на створення пропаганди так званими "некомерційними" організаціями", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, йдеться про "формально не пов’язані з державою-агресором структури, які позиціонують себе як "автономні", але насправді на замовлення кремля виробляють так званий патріотичний контент для поширення в інтернеті: блоги, новини, фільми, серіали, відеоігри тощо".

"Виділені москвою мільярдні бюджети зазначені організації зобов’язувалися витратити на внутрішню пропаганду з метою формування лояльної до режиму путіна громадської думки; виправдання агресії рф проти України; впливу на свідомість військовослужбовців рф шляхом глорифікації їхньої участі у війні", - наголошує ГУР.

"Збільшення витрат на приховану пропаганду для внутрішньої аудиторії може свідчити як про зниження рівня довіри до офіційних традиційних медіа держави-агресора, так і про спробу путінської диктатури взяти під контроль інтернет-середовище на росії", - роблять висновок фахівці ГУР.

Нагадаємо, "сенатор" Рогозін, який пережив поранення в сідницю, розповів студентам МДІМВ, як воювати за допомогою фейків і залякування.

Як повідомлялося, за заклики до геноциду українців повідомлено про підозру Маргариті Симоньян.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті