На рік $500 мільйонів. У путіна збільшили фінансування внутрішньої пропаганди

РФ у 2023 році спрямувала близько 58 млрд рублів або $500 млн на фінансування внутрішньої пропаганди, спрямованої, зокрема, на виправдання агресії проти України та здійснення впливу на військовослужбовців. Про це повідомляє у Телеграм Головне управління розвідки при Міністерстві оборони України (ГУР МОУ).

"ГУР МО України інформує - упродовж 2023 року держава-агресор росія витратила 58 мільярдів рублів або близько пів мільярда доларів на створення пропаганди так званими "некомерційними" організаціями", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, йдеться про "формально не пов’язані з державою-агресором структури, які позиціонують себе як "автономні", але насправді на замовлення кремля виробляють так званий патріотичний контент для поширення в інтернеті: блоги, новини, фільми, серіали, відеоігри тощо".

"Виділені москвою мільярдні бюджети зазначені організації зобов’язувалися витратити на внутрішню пропаганду з метою формування лояльної до режиму путіна громадської думки; виправдання агресії рф проти України; впливу на свідомість військовослужбовців рф шляхом глорифікації їхньої участі у війні", - наголошує ГУР.

"Збільшення витрат на приховану пропаганду для внутрішньої аудиторії може свідчити як про зниження рівня довіри до офіційних традиційних медіа держави-агресора, так і про спробу путінської диктатури взяти під контроль інтернет-середовище на росії", - роблять висновок фахівці ГУР.

Нагадаємо, "сенатор" Рогозін, який пережив поранення в сідницю, розповів студентам МДІМВ, як воювати за допомогою фейків і залякування.

Як повідомлялося, за заклики до геноциду українців повідомлено про підозру Маргариті Симоньян.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті