На північній частині Харківщини можуть застосувати примусову евакуацію - Синєгубов

У Харківській області можливо застосування примусової евакуації. Про це повідомив очільник ВЦА Олег Синєгубов у ефірі телемарафону, коментуючи оперативну ситуацію в області на 7 квітня.

"Розглядаємо можливість примусової евакуації з північної частини Харківщини. Йдеться про ті населені пункти, які постійно перебувають під ворожими обстрілами", - сказав він.

Синєгубов иакож зазначив, що ворог продовжує масовано обстрілювати міста та села Харківщини, тероризуючи мирне населення, вражаючи енергетичну інфраструктуру. Найбільших обстрілів зазнали населені пункти на Куп‘янському напрямку, Вовчанськ, Борова.

"Опівдні росіяни КАБами обстріляли передмістя Золочева. Пошкоджені резервуари та технічні споруди місцевого підприємства, вибито вікна у приватних будинках. Без постраждалих", - розповів очільник області.

Він зазначив, що спостерігається зміна тактики ворожих обстрілів: системно вдень і вночі завдаються повторні удари по одній локації. Із огляду на ситуацію, просимо жителів Харкова та області бути максимально обережними під час повітряної тривоги, і в разі її оголошення обов’язково бути в безпечних місцях.

Крім того, на Харківщині діють планові відключення світла.

"Є нестача потужностей. Але загрози для масштабного відключення світла по місту наразі не спостерігаємо", - додав Синєгубов.

Як повідомлялося, російська армія вдень, 7 квітня, вдарила по житловому масиву центра Харкова: пʼять людей постраждали.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті