На окупованих територіях декілька єпархій УПЦ МП перереєструвалися в російському Мін'юсті

П'ять єпархій УПЦ МП на окупованих територіях перереєструвалися в Міністерстві юстиції росії. Про це пише LB.ua. цитуючи шеф-редакторку Соню Кошкіну.

Вона прокоментувала скріншот указу митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона на офіційному бланку РПЦ.

"Бачимо, що донецький Іларіон уже зовсім не УПЦ МП, натуральне РПЦ. Що випливає з його підпису на офіційному бланці... Хіба вони перейшли під омофор Москви, слідом за Кримом та іншими, спитаєте ви? Ні. Але вони переєструвалися в російському Мін’юсті! Щоб бути повноцінним суб’єктом правових відносин в полі РФ", - пояснила Кошкіна.

Вона також повідомила, що станом на зараз з епархій УПЦ МП, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях, в Мін’юсті РФ перереєстровані:

  • Донецька і Горлівська ("ДНР")
  • Луганська і Ровеньківська (ЛНР")
  • Бердянська в Запорізькій області.

"Северодонецька, Херсонська, Новокаховська і Запорізька поки тримаються. А донецький Іларіон продовжує залишатися членом Священного Синоду УПЦ МП", - додала шеф-редакторка.

Як повідомлялося, настоятель Української православної церкви Московського патріархату Митрополіт Павло переніс інфаркт міокарду.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті