На окупованому Запоріжжі росіяни хочуть створити батальйон з українських полонених, "як на Донбасі" 

На окупованому Запоріжжі росіяни хочуть створити батальйон з українських полонених на зразок раніше утвореного на окупованому Донбасі. Про це в інтерв'ю російським ЗМІ заявив зрадник України, екснардеп-регіонал, а нині - ватажок російської окупаційної "військово-цивільної адміністрації" частини Запорізької області Євген Балицький.

"Якщо говорити про ту кількість полонених, яку ми сьогодні отримали, і як хочемо їх використати, то ви знаєте, що на Донбасі сформовано батальйон Богдана Хмельницького, який уже розпочав нести бойову службу, ми в себе теж формуємо щось подібне", - заявив він.

За його словами, зараз окупанти "проходять процедуру узгодження, і найближчим часом вийдуть з ініціативою з приводу того, як правильно використовувати людей, які добровільно склали зброю або навіть були взяті зі зброєю".

Балицький запевнив, що стосовно українських полонених "розбирають кожну ситуацію індивідуально - головне, щоб у них не було родичів".

"Тому що українська хунта бере просто в заручники людей, які перебувають на підконтрольній їй території, якщо людина потрапляє в полон", - лицемірно збрехав зрадник.

Як повідомлялося, окупанти на Луганщині планували під час обміну замість українських полонених "підсунути" колаборантів, які їм не догодили.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті