На окупованій з 2014 року території Луганщини відсутня вода. Це списали на зникнення електроенергії

На території Луганської області, окупованій з 2014 року, окупаційна влада пояснила відсутність води відсутністю електроенергії. Про це повідомили окупаційні ЗМІ 20 і 21 червня.

"Унаслідок неодноразових перепадів напруги та відключення електроенергії на об'єктах "Луганськводи" 20 червня можливі збої в графіках подачі води в Луганську, Слов'яносербському та Лутугинському районах, - ідеться в повідомленні. - Також повністю порушено режим роботи водозаборів, магістральних насосних станцій і водогонів алчевського управління, внаслідок чого припинено подачу води на: Алчевськ; Брянку; Перевальськ; Артемівськ; Зоринськ; Кіровськ; Стаханов; Перевальськ; села Перевальського району".

Повідомляється, що "входження об'єктів водопостачання в колишній режим" роботи очікується 22 червня.

Крім того, окупаційна влада повідомила, що "20 червня о 17:00 у Луганську у зв'язку з ремонтними роботами на водогоні діаметром 300 мм орієнтовно до 16:00 21 червня припинено подачу води на вулиці 50 років Утворення СРСР, імені Газети "Луганська правда" (частково), Коротка (частково), Херсонська (частково), Стадіонна, провулок Цивільний, 14, квартал Димитрова".

Пізніше, о 14:00 21 червня повідомили, що вода буде відсутня й в усіх чотирьох районах обласного центру (Артемівському, Ленінському, Жовтневому й Кам’янобрідському), а також в усіх районах й майже в усіх містах області, окупованих з 2014 року.

Раніше повідомлялося, що майже 4 тисячі абонентів із кількох районів окупованої Луганщини залишилися без електроенергії за останні два дні.

Раніше також повідомлялося, що без води залишилися окуповані Луганськ і Сорокине. На черзі - Слов'яносербський район.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті