На окупованій частині України перебувають 200-300 тисяч росіян: Міллі заявив, що витіснити їх - важка битва

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів армії США генерал Марк Міллі вважає, що Україна повільно і поступово рухається до своєї мети з деокупації території, але витіснити російські сили їй буде важко. Про це Міллі заявив на прес-конференції у вівторок за підсумками засідання Контактної групи з питань оборони України в Німеччині, - пише "Європейська правда".

На думку топ-генерала США, Росія "зробила одну з найбільших стратегічних помилок у своїй історії - вторглася в країну, яка була і є вільною і незалежною, і ця країна не зупиниться, доки не відновить свою свободу і незалежність".

Він висловив переконання, що українці продовжать боротися проти російських сил, які зазнали "масштабних втрат" в Україні, але на окупованих територіях усе ще багато сил РФ - нехай частина з них були мобілізовані торік і не мають належної підготовки.

"Для українських сил витіснити 200-300 тисяч росіян - це важка битва. Вони звільнили понад 54% території, але попереду ще багато роботи. Це важка, складна битва, і Україна повільно, поступово рухається до своєї мети, визначеної президентом і підтриманої рештою міжнародних партнерів", - підсумував Міллі.

Статті

Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Всі статті