На митрополіта УПЦ МП Павла відкрили кримінальну справу

Митрополіт Української православної церкви московського патріархату Павло Лебідь, відомий як "Паша Мерседес", опинився під слідством за свої вислови. Про це повідомив народний депутат України Ярослав Юрчишин у своєму телеграм-каналі.

Зокрема, під час Різдвяної промови, Павло Лебідь дозволив собі різкі висловлювання на адресу представників Православної Церкви України. Юрчишин повідомив про це у правоохоронні органи.

«Успенський собор віддали розкольнику і самосвяту. Розкольник це Філарет, самосвят – Епіфаній. Мені кажуть пом'янути Епіфанія. Кого – сущого біса? Розкольника? Вся «мерзенність» розпочалася з Філарета. Сьогодні «владні Іроди» відкидають Христа, вбивають не 14 тис. немовлят, а мільйони людей. Як біс все мудро зробив. Під виглядом об'єднання вони почали «гоніння» на Церкву. Вони хочуть знищити Олександра Невського . Це групка безбожників, бандитів, які ведуть відкриту війну проти Церкви. Головне для них не війна. Головне – знищити святу соборну і апостольську Церкву. Тобто нас з вами відвернути від Христа», - заявив Лебідь.

Ці слова лягли в основу кримінального впровадження на підставі розпалювання релігійної ворожнечі.

 
 
Як повідомлялося раніше, у Житомирі затримано прислужника жіночого монастиря УПЦ МП, який закликав до захоплення Києва

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті