На Луганщині викрито зрадників, які допомагають рашистам ідентифікувати полонених українців – ДБР

До суду направлені обвинувальні акти відносно двох експравоохоронців, які, зрадивши присязі, допомагають окупантам ідентифікувати полонених українців. Про це повідомляється на сайті Державного бюро розслідувань (ДБР) 21 вересня.

"ДБР завершило розслідування відносно двох експравоохоронців – зрадників, які допомагають окупантам ідентифікувати полонених українців", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що зрадники працюють у так званому "міністерстві держбезпеки ЛНР".

Зазначається, що після тимчасової окупації РФ частини Луганської області у 2014 році двоє правоохоронців залишились на окупованій території та добровільно погодилися співпрацювати з окупантами, обійнявши посади у "міністерстві державної безпеки ЛНР".

Зазначається, що ці правоохоронці продовжують свою "службу" на окупантів та збирають інформацію відносно полонених військовослужбовців Збройних сил України, бійців ТРО та своїх колишніх колег (на сайті Офісу генпрокурора уточнюється, що ці зрадники є колишніми співробітниками СБУ).

Підкреслюється, що експравоохоронці обвинувачуються у дезертирстві та участі у діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 408, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

"Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років, – сказано в повідомленні ДБР. – Процесуальне керівництво здійснює Луганська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил".

У повідомленні ДБР наголошується, що злочини проти основ національної безпеки не мають терміну давності.

Раніше повідомлялось, що учасник НЗФ "ЛНР", якого взяли в полон українські військові, проведе 10 років за ґратами.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті