На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення - Генштаб ЗСУ

На лінії фронту на півдні та сході України за добу зафіксовано 71 бойове зіткнення. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у вечірьому зведенні 18 квітня.

На Лиманському напрямку Силами оборони відбито 2 атаки в районах населених пунктів Терни та Ямполівка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону українських військ.

На Бахмутському напрямку українськими воїнами відбито 17 атак поблизу населених пунктів Білогорівка Луганської області, а також Верхньокам'янське, Виїмка, Калинівка, Часів Яр, Новий, Іванівське, Кліщіївка Донецької області, де ворог намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку українськими захисниками відбито 11 атак біля населених пунктів Новокалинове, Очеретине, Бердичі, Первомайське Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався витіснити українські підрозділи із займаних рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога неподалік населених пунктів Новомихайлівка, Урожайне Донецької області, де ворог за підтримки авіації 12 разів намагався прорвати оборону українських військ.

На Оріхівському напрямку ворог за підтримки авіації тричі атакував позиції українських захисників біля Старомайорського на Донеччині та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити українські підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби за підтримки авіації здійснив 7 безуспішних атак на позиції українських військ у населеного пункту Кринки Херсонської області.

Як повідомлялося, спікер Джонсон раптово вирішив, що наразі критично важливим є надання Україні летальної зброї. 

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті