На кордоні України затримано наркоторгівця, який перевозив у шлунку кокаїн з Латинської Америки

СБУ затримала на кордоні України наркоторгівця, який перевозив у шлунку кокаїн з Латинської Америки на 3,5 млн грн. Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 25 вересня.

"Для прихованого перевезення "товару" через кордон зловмисники запаковували його у спеціальні капсули, а потім їх ковтали. За один раз наркокур’єр міг переправити у власному шлунку до пів кілограма кокаїну на майже 3,5 млн у гривневому еквіваленті", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що "маршрут" контрабандного каналу пролягав транзитом через декілька європейських країн. Потім наркотики завозили до Одеси для подальшого збуту. Нелегальний бізнес дозволяв його учасникам систематично одержувати мільйонні "прибутки".

Незаконну діяльність організувала представниця криміналітету Сумщини разом із спільником, який виїхав до однієї з країн Латинської Америки. Там чоловік налагодив зв’язки з місцевими наркоторгівцями, в яких купував кокаїн та переправляв його своїм спільникам в Україну. Зокрема, мешканець Одеси отримував контрабандний "товар" та в подальшому підшукував наркодилерів.

"Для перевезення наркотиків із-за кордону фігуранти регулярно залучали наркокур’єрів, які отримували свій "відсоток" з кожної партії "товару". Таких "перевізників" підшукували серед осіб, що звільнялись від призову і могли вільно перетинати кордон", – пише відомство.

Уточнюється, що СБУ затримали на митному посту одного з учасників наркоугруповання, який в собі та у власних речах намагався завезти в Україну майже пів кілограма кокаїну. Після цього було затримано ще двох фігурантів – організаторку наркотрафіку та її спільника-одесита, які готувалися його "зустріти".

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили всім трьом затриманим про підозру за ч. 2 ст. 305 Кримінального кодексу України (контрабанда наркотичних засобів за попередньою змовою групою осіб). Суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми.

Раніше повідомлялось, що у Львові засудили чотирьох громадян Туреччини, які притягли в місто тонну героїну.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті