На Херсонщині стартував перший після деокупації кінофестиваль - Kherson Film Fest

На Херсонщині стартував перший після деокупації кінофестиваль - Kherson Film Fest. Про це повідомила Херсонська ОВА у Телеграм.

«На Херсонщині стартував перший після деокупації кінофестиваль - Kherson Film Fest. Глядачам презентують десять стрічок. Організатори говорять, що добираючи фільми, надихалися безпосередньо й сонячною Херсонщиною», - йдеться у повідомленні.

У програмі фестивалю як повний метр, так і короткометражне кіно. Стрічки різні за жанром і тематикою. Але усі вони допомагають відвідувачам відволіктися, пригадати мирні, безтурботні часи. Перегляд фільмів для відвідувачів - безоплатний.

Ініціювали кінопоказ гендиректор Херсонського обласного театру ім. Миколи Куліша Олександр Книга та директор кіноконцертного комплексу «Ювілейний» Юрій Коваль. Покази відбуваються за підтримки Херсонської ОВА.

До програми херсонського кінофестивалю увійшло сім повнометражних та три короткометражні фільми. Зокрема, відкриють фестиваль стрічкою «Королі репу» Мирослава Латика, а закриватимуть - фільмом «Три жінки» Максима Мельника. Також покажуть картини «Іван і Марта» Сергія Буковського, «Поема про море» Юлії Солнцевої та «Заповідник Асканія» Андрія Литвиненка.

Блок короткометражних фільмів складається з українських стрічок 2022 - 2023 років, а саме: «Велика маленька війна» Мирослава Латика, «ГКЧП» Аркадія Непиталюка, «Капітан Бровари» Едуарда Нечмоглода.

Серед дитячих фільмів презентують іспанську роботу «Душа команди» Роберто Буесо та нідерландсько-бельгійський фільм «Паця» Маші Гальберштад.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті