На Харківщині знов є загиблі внаслідок обстрілів в Ізюмському й Чугуївському районах

Знову є загиблі цивільні мешканці у Харківській області внаслідок обстрілів, які ворог здійснив протягом минулої доби. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов у Телеграм 27 травня. 

"Ізюмський район, с. Богуславка. Обстріл КАБ. Зруйновано 2 приватних будинки та пошкоджено 8 приватних будинків. Загинула жінка. Постраждали дві жінки, один чоловік та два хлопці 13 і 9 років. С. Стариця Чугуївського районц. Внаслідок артобстрілу травмована одна людина, загинула одна людина", - йдеться в повідомленні. 

Крім того, в селі Хотімля Чугуївського району через обстріл пошкоджена будівля недіючої бази відпочинку. 

У селі Івашки Богодухівського району внаслідок скидання боєприпасу ВОГ постраждав чоловік.

У селі Куп'янськ-Вузловий внаслідок обстрілу сталося загоряння 3 приватних житлових будинків та 5 господарчих споруд.

У місті Куп’янськ ворог обстріляв приватні житлові будинки.

У Вовчанську внаслідок обстрілу пошкоджений будинок. Травмована одна людина. 

"На околиці села Івашки у результаті підриву на вибухонебезпечному предметі підірвалися дві людини. Від отриманих травм загинули два чоловіки", - йдеться також у повідомленні.

Що стосується бойових дій - на Харківському напрямку відбулося 12 бойових зіткнень. Відбито 10 атак у районах сіл Липці і Тернова, тривають бої в районах Вовчанська та Стариці. Ситуація контрольована. Втрат позицій не допущено.

На Куп'янському напрямку противник 22 рази намагалися витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Бойові дії відбувалися зокрема в районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Новоєгорівки, Дружелюбівки, Греківки та Невське. На даний час продовжуються бої поблизу Петропавлівки, Берестового і Новоєгорівки. Ситуація контрольована.

"Всього евакуювали 11 тисяч 142 людини із Чугуївського, Харківського, Богодухівського районів", - написав також Синєгубов.

Раніше повідомлялось, що координаторка системи ООН в Україні відвідала місця російських ударів у Харкові.

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті