На Донеччині відновлено понад 900 об’єктів Об’єднаної енергосистеми України

На Донеччині відновлено понад 900 об’єктів Об’єднаної енергосистеми України, пошкоджених ворожими обстрілами з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Про це повідомила Донецька обласна військова адміністрація з посиланням на начальника ОВА Павла Кириленка, - пише Укрінформ.

«На сьогодні в області триває процес відновлення об’єктів Об’єднаної енергосистеми України (підстанції, електромережі різного класу напруги, енергообладнання ТЕС), які зазнали пошкоджень внаслідок ворожих обстрілів, а також масованих ракетних та дронових атак. Відновлено більше 900 об’єктів, здійснюються планові ремонту по більше ніж 213», - йдеться у повідомленні.

В ОВА зазначили, що на сьогодні на підконтрольній території області всього залишається 27 139 електроенергетичних об’єктів, з яких спроможні надавати послуги – 19 696 од., з них 902 од. було відновлено після пошкоджень. Не спроможні надавати послуги – 7 443 од., з них 213 од. – проходять планові ремонти, 28 од. – у процесі відновлення після пошкоджень, 7 202 од. – роботи не проводяться у зв’язку з їх розташуванням поряд з лінією фронту та відсутністю безпечних умов для проведення ремонтно-відновлювальних робіт.

На відновлення об’єктів в регіоні всього виділено фінансування – 437,5 млн грн, з яких 416,6 млн – власні кошти підприємств, 20,9 млн грн – інші джерела. На сьогодні всього використано – 243,4 млн грн.

Як повідомлялося, у Донецькій області діє 181 "Пункт незламності".

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті