На Донеччині відділення гемодіалізу наразі працює тільки у Краматорську

На Донеччині відділення гемодіалізу наразі працює тільки у Краматорську, бо через перебої з водопостачанням відновити його більше ніде в області не вдалося. Про це на брифінгу сказав заступник начальника управління організації та розвитку медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації Олександр Педенко, - повідомляє Укрінформ.

«Гемодіаліз, наскільки мені відомо, проводять лише у Краматорську», - сказав посадовець.

Він зазначив, що у Покровському районі через те, що там є перебої з водою, так і не змогли відновити для пацієнтів гемодіаліз.

Гемодіаліз - один з методів позаниркового очищення крові (екстракорпоральна терапія).

Як повідомлялося, у Покровському районі на Донеччині на початку жовтня відкривали відділення гемодіалізу. Тоді з прифронтового та обстрілюваного Торецька було передано необхідне медичне обладнання для гемодіалізу у Покровський район.

На території області, яка контролюється українською владою, у жовтні 2023 року проживало понад 522 тис. людей.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті