На Дніпропетровщині СБУ затримала працівника залізниці: збирався підірвати колію, щоб завадити контрнаступу ЗСУ

Контррозвідка СБУ викрила завербованого російською розвідкою працівника "Укрзалізниці", який для зриву контрнаступу ЗСУ планував підірвати колію на Дніпропетровщині. Про це 19 червня повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Зазначається, що чоловік заздалегідь збирав інформацію про залізничні маршрути перевезення техніки ЗСУ й місця розвантаження іноземної військової техніки, яка задіяна у контрнаступальних операціях українських військ.

Крім того, ворожий агент фіксував координати залізничних станцій і мостів, через які йде передислокація важкого озброєння і боєприпасів Сил оборони.

За даними спецслужби, також російські загарбники розглядали варіант диверсії на об’єктах "Укрзалізниці" за участю завербованого агента, щоб таким чином агресор планував зірвати поставки пального, зброї та боєприпасів для ЗСУ на південно-східному фронті.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта виявлені гранати Ф-1 та РГД-5, карабін, велика кількість набоїв до стрілецької зброї, димові шашки.

На підставі зібраних доказів затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті