На деокупованих територіях Донеччини на даний час відновлено понад 50 базових станцій мобільного зв’язку

На деокупованих територіях Донеччини на даний час відновлено роботу понад 50 базових станцій мобільного зв’язку, що дало можливість відновити зв’язок у 32 населених пунктах. Про це повідомив в інтерв'ю Укрінформуначальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«На сьогодні на деокупованих територіях Донеччини (у Лиманській та Святогірській громадах – ред.) мобільні оператори відновили роботу понад 50 базових станцій, що дало змогу повернути зв’язок до 32 населених пунктів», - сказав очільник області.

Він зазначив, що на території регіону й надалі продовжуються інтенсивні бойові дії, значна частина деокупованих територій залишається замінованою. Ремонтні бригади не завжди можуть відновити зв'язок.

«Облдержадміністрація спільно з військовими адміністраціями населених пунктів області та операторами постійно вживають заходів для сталої роботи мобільного зв’язку. Закупили додаткові генератори для роботи базових станцій під час блекауту», - пояснив Філашкін.

Він додав, що окрім цього, на деокупованих територіях усувають наслідки пошкоджень кабельних мереж та аварійних знеструмлень обладнання. Частина мешканців Лиманської та Святогірської територіальних громад може користуватись дротовим інтернетом від таких провайдерів, як Sattelit, Укртелеком, Skystar.

Філашкін також нагадав, що наразі в області функціонує 196 пунктів незламності, які забезпечені старлінками та оптоволоконним підключенням до мережі інтернет. У разі відсутності звичайного зв’язку мешканці можуть скористатись доступом до інтернету.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті