Мін’юст США пропонує конгресу передати конфісковані активи РФ Україні для відбудови

Передача Україні конфіскованих активів та коштів, виручених за їх продаж, суттєво полегшить процес відшкодування збитків, завданих російською війною. З такою пропозицією виступив 20 вересня під час слухання в юридичному комітеті Сенату США директор робочої групи мін'юсту KleptoCapture Ендрю Адамс, - передає "Укрінформ".

«Ця пропозиція покращить здатність Сполучених Штатів використовувати конфісковані кошти для відшкодування збитків, завданих Україні агресивною війною рф», - зауважив у представлених пропозиціях високопоставлений чиновник американського мін’юсту.

За його словами, зазвичай нормативні акти вимагають, щоби конфісковані активи «використовувалися саме для компенсації жертвам злочинів», а також для цілей правоохоронних органів.

Тож, підкреслив Адамс, ця пропозиція дозволить мін’юсту й мінфіну США працювати разом. Однак, продовжив представник американського уряду, надання таких повноважень вимагає внесення змін до кількох законів, які регулюють використання конфіскованих коштів у США.

Подібна ідея обговорюється і в уряді України. Зокрема, розглядається можливість використання конфіскованих російських активів Міжнародного резервного банку (раніше Сбербанк) та Промінвестбанку (ПІБ), аби відбудувати для українців житло, зруйноване внаслідок воєнних дій.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті