Мінюст: Ахметов більше не підпадає під критерії "олігарха"

Бізнесмен Рінат Ахметов більше не підпадає під критерії "олігарха" після складання його бізнес-партнером Вадимом Новинським депутатського мандата та виходу SCM із медійного бізнесу. Про це заявив міністр юстиції Денис Малюська, - повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Новинський - це був прямий зв'язок для того, щоб визнати олігархом Ахметова. Тому що вони є партнерами по бізнесу, а пан Новинський як народний депутат є політичною фігурою. І тому тут, у випадку продовження статусу Новинського як народного депутата, спрацьовувала б ознака участі в політичному житті, що додавала б і автоматично перетворювала б Ахметова на олігарха. Тому в цьому випадку відмова від мандата, було це метою чи не було метою – не знаю, судити не буду, але прибрала прямий зв'язок Ахметова з парламентом і прибрала найочевиднішу ознаку участі в політичному житті для Ахметова", - повідомив міністр юстиції Малюська в ефірі онлайн-дискусії "ОПОРА.Live".

Також після рішення SCM вийти з медійного бізнесу Ахметов більше не підпадає під критерій закону про олігархів щодо володіння ЗМІ.

За словами Малюськи, у такий спосіб Рінат Ахметов здійснив вихід одразу з-під двох критеріїв потрапляння до переліку олігархів – щодо участі в політичному житті країни через втрату мандата його бізнес-партнером Вадимом Новинським, а також щодо впливу на медіасферу через відмову від ліцензій на телерадіотрансляцію "Медіа Групи Україна".

"Він (Рінат Ахметов - ІФ) ніколи не хотів потрапити до списку олігархів, був рішуче налаштований. Остання його заява - це якраз ознака того, що своєї думки він не змінив, і він вважає цей закон небезпечним і не хотів би туди потрапляти", - підсумував міністр юстиції Малюська.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті