"Ми так вважаємо, а факти будемо шукати". Глава ФСБ не озвучив жодних доказів причетності України до теракту в "Крокусі" і завів стару пісню про "вікно" на кордоні  

У російської влади немає жодних доказів причетності України до теракту в "Крокусі", однак вона, як і раніше, дотримуватиметься версії "українського сліду". Це випливає з коментаря директора ФСБ РФ Олександра Бортнікова російським журналістам. 

"Ми вважаємо, що вони до цього причетні. І від того, як залежатиме подальший перебіг розслідування, ми будемо прагнути до того, щоб отримувати фактичні матеріали. Наразі можу говорити лише про те, що ми попередньо отримали інформацію, яка вказує на ангажованість тієї сторони для цієї акції", - заявив він.

"Вони (українська влада - "ОстроВ") готувалися до цього, тому що група [терористів] йшла на Україну. І це факт... Їх там чекали - це факт", - повторив він єдиний "доказ" причетності України до вбивства мирних громадян у Підмосков'ї.

Як повідомлялося раніше, речник Кремля Дмитро Пєсков наголосив, що до закінчення розслідування теракту офіційні особи не заявлятимуть про зв'язки України з ІДІЛ і запропонував пригадати виступи Путіна, який не став чекати на висновки правоохоронців і фактично визначив напрямок і версії слідства. Росія відмовилася від допомоги Інтерполу через побоювання, що він не знайде підтвердження причетності України. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті