"Ми не маємо права на помилку". Данілов розповів, коли почнеться контрнаступ ЗСУ

Українська армія готова розпочати давно очікуваний контрнаступ. Про це заявив в інтерв'ю Бі-бі-сі секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олексій Данілов.

Він не назвав дату, однак, за його словами, наступ може початися "завтра, післязавтра або через тиждень".

В України немає права на помилку, тому що це "історична можливість", яку не можна проґавити, заявив Данілов, який на своїй посаді перебуває фактично в центрі військового уряду президента Володимира Зеленського. Його інтерв'ю Бі-бі-сі було перервано телефонним повідомленням Зеленського, який викликав його на зустріч якраз для обговорення контрнаступу.

Під час інтерв'ю Данілов, серед іншого, повідомив, що деякі сили ПВК "Вагнер" відступають із Бахмута. За його даними, вони "перегруповуються ще в трьох місцях", але це "не означає, що вони перестануть із нами воювати".

Данілов також сказав, що "абсолютно спокійний" з приводу того, що росія почала розміщувати ядерну зброю в Білорусі: "Для нас це не якась новина".

Україна планує контрнаступ уже кілька місяців, тим часом як російські війська готуються до оборони. Данілов сказав, що ЗСУ почнуть наступ, коли українські командири вирішать, що наразі можуть домогтися "найкращого результату". 

"Це може статися завтра, післязавтра або через тиждень, - сказав секретар РНБО. - Було б дивно, якби я назвав дати початку тих чи інших подій. Так не можна... Перед нашою країною стоїть дуже відповідальне завдання. І ми розуміємо, що не маємо права на помилку".

Як повідомлялося, у Зеленського заявили, що контрнаступ ЗСУ вже почався.

Статті

Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Донбас
14.04.2024
18:21

Нове видання обіцяє жителям "ДНР/ЛНР" новини про кішку, яка народила кошенят, і нефарбований паркан. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу були традиційно нудними. Численні близькі до місцевої влади Телеграм-канали слідом за офіційними джерелами масової пропаганди цитували політиків чужої країни і на честь 12 квітня тиражували нічим не підкріплені...
Країна
12.04.2024
15:51

Іпотечна програма "єОселя": шанс на житло, який не всім по кишені

Головна особливість програми – це можливість придбати житло в іпотеку під 3-7% терміном на 20 років з мінімальним внеском 20%. Подібних умов ще ніколи не було на іпотечному ринку України, тому не дивно, що програма користується популярністю.
Всі статті