МОЗ спільно з "Укрпоштою" має намір запустити сервіс доставки ліків

Міністерство охорони здоров'я спільно з "Укрпоштою" планує запустити сервіс замовлення і доставки лікарських засобів. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі загальнонаціонального телемарафону 12 лютого.

"Нещодавно "Укрпошта" отримала ліцензії від Держлікслужби як на оптову торгівлю лікарськими засобами, так і на продаж ліків як поштовий оператор. У найближчому майбутньому ми запустимо проєкт, який, на нашу думку, значно спростить доступ до ліків", - сказав Ляшко.

Він уточнив, що ліки можна буде замовити через Інтернет або телефоном, і "ліки прибудуть або до найближчої точки "Укрпошти", або поштовий оператор привезе їх за місцем проживання".

"Таким чином, ми вирішимо проблему забезпечення доступності ліків по всій країні", - сказав міністр.

Ляшко нагадав, що із січня 2024 року МОЗ уже реалізує проєкт мобільних аптек, який дає змогу забезпечити ліками, зокрема жителів прифронтових територій. Перша мобільна аптека почала працювати в Харківській області, маршрут мобільної аптеки включав 80 населених пунктів. На початку лютого мобільні аптеки почали роботу в Черкаській області, де вони працюють за шістьма маршрутами і забезпечують ліками 36 населених пунктів.

Ляшко повідомив, що мобільні аптеки мають працювати в усіх областях. Зокрема, найближчим часом проєкт "мобільні аптеки" буде розширено на Черкащині, де до нього долучається ще одна аптечна мережа, а розпочне роботу в Рівненській та Сумській областях.

Нагадаємо, у МОЗ повідомили, що 89% українських сіл не мають стаціонарних аптечних пунктів

Як повідомлялося, в Україні почали запускати пересувні аптеки для сіл і прифронтових територій. 

Також повідомлялося, що на Донеччині розпочне роботу проєкт "Укрпошта-Ліки". 

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті