Молодіжний форум MEET-UP за участі міжнародних партнерів і представників влади відбувся в Запоріжжі

Молодіжний форум, на якому презентували концепцію першого в Запоріжжі Міського молодіжного центру, відбувся в Запоріжжі 24 травня. Про це повідмили сайт Запорізької міської ради та очільник Запорізької ОВА Іван Федоров у Телеграм.

"У мультифункціональному укритті-просторі "Незламний Хаб" відбувся молодіжний форум MEET-UP. Захід зібрав активну молодь міста, представників влади, міжнародних партнерів та благодійних організацій, а також тих людей, які розбудовують молодіжну політику в Україні", - йдеться в повідомленні запорізької міськради.

Зазначається, що до форуму онлайн долучився начальник управління молоді та спорту міністерства молоді та спорту України Владислав Яцук. Крім того, участь у заході вживу взяли голова Запорізької ОВА Іван Федоров, секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко й голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Мунір Мамедзадзе.

"На форумі була презентована концепція першого в Запоріжжі Міського молодіжного центру. Цей центр має стати вільним, креативним, інклюзивним простором, осередком активності, що стимулює молодіжні ініціативи та сприяє формуванню сильного громадянського суспільства", - повідомляє також міськрада.

Крім того, у ході форуму відбулися панельні дискусії, під час яких обговорювалися питання ролі молоді у державотворенні, молодіжного лідерства, функціонування молодіжних центрів тощо.

До дискусії "Роль молоді у державотворенні" долучилися представники міської та обласної влади. Разом із молоддю та партнерами з ЮНІСЕФ перші особи Запоріжжя говорили про те, що допоможе молоді розбудувати сильну, вільну та процвітаючу державу.

Учасники форуму разом із спікерами, які на всіх рівнях просувають та забезпечують розвиток молодіжної політики в Україні, активно обмінювалися думками та ідеями щодо того, як молодь може формувати демократичне суспільство та впливати на розвиток країни в цілому.

Впродовж панельних дискусій також працювали окремі локації, які познайомили відвідувачів з локальними молодіжними ініціативами - UPSHIFT, організацією "Urbanization", БУР, "Затишно Space", а також з проєктом ЮНІСЕФ - U-Report.

За підсумками форуму Іван Федоров зазначив, що молодь Запорізької області активно залучають до участі в житті громад не лише в обласному центрі.

"Як приклад, днями був у Вільнянській громаді і спілкувався зі старшокласниками однієї зі шкіл. Питав, щоб вони хотіли змінити в своєму місті. У відповідь почув, що молодь мріє бачити у Вільнянську фонтан, гарні дороги, більше книгарень і нові будинки. Впевнений, що ми обов’язково зможемо втілити ці мрії після перемоги", - написав Федоров у своєму Телеграм-каналі. 

"Запорізький молодіжний форум MEET-UP проводився Запорізькою міською радою за підтримки ЮНІСЕФ, громадських організацій СТЕП і "Молодь онлайн" та дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ)", - уточнюється в повідомленні Запорізької міськради.

Раніше повідомлялось, що в Запоріжжі створюють Координаційну раду з питань утвердження української національної й громадянської ідентичності без залучення бюджету.

Статті

Луганськ
15.06.2024
20:03

Робота на віддачу: як працює малий груповий будинок «Світанок», де виховуються діти-переселенці з Лисичанська

Звучить жахливо, але – він не розмовляв, по-перше, бо з ним у лікарні НЕ РОЗМОВЛЯЛИ. А по-друге – бо у нього в усі була пробка. І у ЛОР-відділенні цього не помітили!
Країна
15.06.2024
10:31

Кадрові проблеми Офісу президента: лояльних дедалі менше

"Подивіться, скільки міністрів перебуває у статусі «тимчасово виконуючий обов'язки». Коли кажуть, що багато хто хоче піти, але їх не відпускають, це більш ніж правда. Ідеться і про уряд, і про парламент"
Країна
14.06.2024
11:00

Курс гривні: Нацбанк "хлюпнув кисню" на $5,5 млрд

Ми хочемо, щоб наша нинішня магічна реальність враховувала перспективи того, що так може бути не завжди. І нам, можливо, потрібно зараз уже думати, готуватися, що на нас чекає у другому півріччі 2024 р., що чекає на нас у 2025 р.
Всі статті