Молоді люди з Криму почали масово отримувати українські паспорти

Молоді люди з території тимчасово окупованого Криму прибувають на підконтрольну Україні територію для отримання українського паспорта. Про це повідомляє Мінреінтеграції з посилання на Міграційну службу у Телеграм 22 вересня.

"Уродженці Автономної Республіки Крим віку 19-25 років прибувають на материкову Україну, щоб оформити свій перший паспорт громадянина України. Вони в’їжджають на територію України, маючи на руках лише свідоцтво про народження або паспорт громадянина України для виїзду за кордон, оформлений до 2014 року".

За інформацією Мінреінтеграції, щоб потрапити на територію, підконтрольну Уряду України, кримчани долають складний шлях, бо їм потрібно перетнути багато кордонів, зокрема і країни-агресора.

У міністерстві додали, що більшість із них після оформлення документа планують вступити до українських вищих навчальних закладів.

Як повідомлялось раніше, школярам окупованої Донеччини роздали зошити з портретом терориста "Гіві".

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті