Мобілізованого росіянина закопували живцем за відмову від участі у бойових діях в Україні

У росії мобілізований із Брянської області 25-річний Роман Мартинов заявив, що його били, закопували живцем та імітували розстріл за відмову йти на передову без підготовки та за контакти з журналістами. Про це повідомив голова міжнародної правозахисної групи "Агора" Павло Чіков, - пише ВВС.News.

Правозахисник розповів, що після мобілізації 24 вересня Мартинов опинився на передовій "ЛНР" вже через тиждень (1 жовтня). Наступного дня він відмовився від участі у бойових діях і потрапив у "підвали для відмовників", тобто опинився ув'язнений.

Військовослужбовець повідомив правозахисникам, що після публікації у ЗМІ відео із підвалів із відмовниками у Рубіжному та Кремінній, його катували, звинувачуючи в тому, що він спілкувався з журналістами.

"Била одна людина, кулаками обох рук. Кисті та пальці рук військовослужбовця були в тактичних рукавичках, а удари наносилися в голову і по корпусу. Людина завдала мені не менше трьох ударів кулаком правої руки в лівий бік голови, і не менше трьох ударів кулаком правої руки у ліву сторону корпусу", - розповів Мартинов.

Він заперечував, що спілкувався із журналістами, але йому не повірили. За його розповідями, його ставили обличчям до стіни, лякали пострілами з автомата і з зав'язаними очима та зв'язаними руками кидали у каналізаційний колодязь.

"Колодязь був вузький, порожній, без води, глибиною близько 1,5 метрів. Мені не давали можливості випростатися, я сидів навпочіпки на дні колодязя. Озброєні люди мені сказали, що зараз закопають мене живцем, якщо я не скажу їм правду. Підкріплюючи погрози дією, вони почали скидати земляний ґрунт прямо в колодязь", - стверджує Мартинов.

Адвокат військовослужбовця Максим Гребенюк із проекту "Військовий омбудсмен" подав заяву про злочин на ім'я керівника Головного військового слідчого управління СКР.

Як повідомлялося, військовослужбовця РФ, який відмовився воювати в Україні і був поміщений у підвал у населеному пункті Завітне Бажання Донецької області, було звільнено та повернуто до росії.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті